Welkom bij RawMagik

1/8 triathlon 2013

1/8 Triathlon 2013

Na een jaar afwezigheid staan we op 13 juli 2013 weer op het surfstrandje op Texel. Hoewel ik me fysiek niet fit voel ben ik blij dat ik er sta. In mijn longen zit slijm en een longonsteking ligt op de loer. Advies van de coach is dan ook: Gewoon maar proberen en zorgen dat je niet tot het gaatje. Heb me maanden echt super fit gevoeld en helaas begon het twee weken voor de traithlon fysiek minder te gaan. Plan was starten, mak aan en vooral genieten onderweg.

Plan van mak aan heb ik niet helemaal vast gehouden. Het zeewater voelde ondanks mijn wetsuit flink koud aan het wachten bij de startlijn maakte me lichaam er ook niet warmer op. Plan werd bijgeschaafd naar rap zwemmen zodat ik eruit kan en het weer warm krijg. Het fietsen ging best oke, de tegenwind maakte het zuurstof happen wat lastiger voor me maar gelukkig terug naar wisselpunt windje in de rug en op adem komen. Lopen ging meer dan top. Op karakter naar het keerpunt en daarna genietend terug. Bij de finish staan een blije dochter en zoon, een trotse vader en een emotionele moeder. Ik heb het mooi wel weer geflikt. Tijden: Zwemmen 11:34, Fietsen 39:29, Lopen 27:16 totaal: 1:18:19 das toch maar even 10 minuten sneller dan twee jaar geleden. Zeg ik dan terwijl ik geen tijd mee krijg, de tijd me niet interreseert al ben ik de laatste die over de finish gaat als ik maar genoten heb en heel over de finish kom, meedoen en volbrengen is meer dan voldoende!

Keurig me rust gepakt en me lichaam laten herstellen van de triathlon maar helaas twee weken na de triathlon toch een longonsteking gekregen, voelde hem al aankomen. Kracht uit het lijf en erg moe, tijdens longonsteking blijven trainen maar alleen op gevoel. Eten alleen omdat het moet en alle kruiden en poeders erin gedonderd. Na twee weken ergste achter de rug en weer langzaam weestrand opbouwen, kracht terug krijgen en energie beetje bij beetje terug. Deze longonsteking viel me eigenlijk best me… of was dat omdat ik dit keer hem al lang voelde aankomen, er daarom niet gefrustreerd door werd, me eenvoudig kon overgeven aan mindere fysieke kwaliteiten, vakantie heb, geen stress, weer beter weet hoe ik mezelf met voeding kan ondersteunen, geen verplichte werkzaamheden en het super mooi weer was waardoor ik maximaal rust op strand kon pakken. Iets om over na te denken in ieder geval.

Voedsel voor mijn traithlon
Eten is een uitdaging als ik me fysiek niet top voel, dan ga ik eten omdat het moet en eet ik alleen wat goed voor me is, lekker of niet. In de categorie niet miepen en eten. De vrijdag voor de traithlon een halve liter chocolade smoothie weg gewerkt met alles erin. ’s Ochtends appeltje en een bidon vega sport pre workout op de boot naar de startlijn een banaantje, tijdens het fietsen een 0,5 liter Pre Workout lemon lime van vega sport. Tijdens het lopen nog 1,5 dl Pre Workout lemon lime van vega sport. Na de finish heb ik direct een bidon Recovery van VegaSport en een grote bananen proteine smoothie gedronken en een homemade protiene barweggewerkt. Conclusie ging prima met eten.

We zullen zien of ik volgens jaar weer aan de start verschijn…maar If you set a goal, you get a goal!