Appelflap

Appeltaart

Bananen Cake

Cashewnoten vijgen creme kaas

Chiazaad Pudding

Cheescake

Chocolade Fudge Brownies

Dadelpasta

IJs

IJs Aardbeien

IJs Banaan

Taart Tropisch

Wortelnoten taart

Appelflap

Het einde van het jaar is weer dichtbij. Ja ik mis de smaak van een oliebol en de traditie dat mijn vader ze bakte en we ze direct warm aten. Maar dit jaar eet ik mijn raw appelflap! Nu al blij hij is echt super lekker. Een topper voor de winter bij een lekkere kop thee of warme choco.

Ingredienten Flap
(voor 8 flappen)

Ingredienten vulling per flap

Ingredienten Cashewcreme

Ingredienten Marsepein (heeft twee dagen in de koelkast nodig om op smaak te komen) (optioneel)

Instructie

Mix de ingredienten voor de flap in de keukenmachine. Maal eerst het lijnzaad fijn en de appels, of laat de keukenmachine langer draaien. Bepaal zelf hoe fijn of grof je het wilt. Persoonlijk vind ik het heerlijk als er nog stukjes in zitten en dat de kokos nog vindbaar is. Maak van de mix mooie cirkels op de sheets van de dehydrator en droog ze, draai ze na een uur of vier om en droog ze voor nog twee uur meer. De keus is aan jou, wil je ze slap dan eerder draaien, op dezer manier zijn ze krokant maar niet super droog. Je maakt er ongeveer 8 van de hoeveelheid.

Pak een warme flap en smeer de cashewcreme op de helft van de flap, spreid de walnoten kruimels erover en de rozijnen, rasp dan een appel er overheen en stooi er kaneel naar eigen smaak overheen. Indien je de versie met marsepein maakt dan doe je de marsepeine stukjes verdelen over de appels. Vouw hem dubbel en klaar! Wil je alles warm dan stop je hem nog even terug in de dehydrator. Ik vind hem super lekker en heb nadat de eerste op was er nog een gemaakt, kon me niet beheersen! Voeg naar eigen smaak extra kaneel toe of bijvoorbeeld nootmuskaat)

Tip

Je kunt uiteraard ook perenflaps maken. Vervang de appels door peer en je bent klaar. Ben je geen voorstander van rozijnen gebruik dan mulberries of incanberries. Deze hoeveelheid is genoeg voor 7 a 8 bodems. Je kan ze best even bewaren maar warm zijn ze echt zalig.