Appelflap

Appeltaart

Bananen Cake

Cashewnoten vijgen creme kaas

Chiazaad Pudding

Cheescake

Chocolade Fudge Brownies

Dadelpasta

IJs

IJs Aardbeien

IJs Banaan

Taart Tropisch

Wortelnoten taart

Tropische taart

Eindelijk na een lange tijd heb ik weer jonge kokosnoten in huis! Super lekker en super gezond. Het jonge vruchtvlees dat nog helemaal zacht is gebruik ik als basis voor taart, ijs of smoothies.

Ingredienten bodem

Ingredienten vulling

Ingredienten Cashewcreme

Instructie

Mix de ingredienten voor de bodem in de keukenmachine. Bepaal zelf hoe fijn of grof je het wilt. Persoonlijk vind ik het heerlijk als er nog stukjes in zitten en het niet helemaal fijngemalen is. De hoeveelheid is te veel voor de bodems maar een kleine hoeveelheid is bijna niet te draaien in de keukemachine. Maar van de overgebleven bodem lekkere koekjes. Doe de bodem in de vorm en zet ze in de koelkast.

Vulling:
Doe de cashewnoten, zoetmiddel, zout, kokosolie en vanillepoeder in de keukenmachine en maal fijn.Schep de helft van de hoeveelheid in de blender samen met de aardbei voor een fijnere structuur. Schep de aardbeienmix over de bodem en zet hem weer terug in de koelkast. Maak nu van de overgebleven cashewnotenmix de mango laag. Voeg de mango en citroensap toe aan de cashewnoten en maal fijn in de blender. Schep daarna de mango laag over de aardbeienlaag en zet weer terug in de koelkast.

Topping:
Doe alle ingredienten van de topping in de blender en maal fijn. Voeg vanille toe naar eigen smaak, dit is in dit recept vrij verheersend dus proef en bepaal wat je zelf lekker vind. Doe de topping laag dan over de mango laag en zet hem terug in de koelkast. Ik heb hem een nacht laten opstijven en pas de volgende ochtend aangesneden!

Tip

Ik heb twee mini bakvromen gebruikt voor dit recept. Je kunt uiteraard ook alleen een aardbeien laag maken of een mango laag of wel fruit u lekker vind. Ik heb nog vier verse kokosnoten liggen en kan niet wachten op het volgende taart recept! Succes en geniet!