Creackers Ui

Creackers / brood Kaneel/Rozijn

Creackers Banaan/Lijnzaad

Creackers Courgette/noten

Dressings / Saus

Kaas

Pistachnoten Kaas

Salade simpel


Salade Italiaans

Salade rode bieten

Salade Quinoa 1

Salade Quinoa

Salade spinazie

Spinazie Wrap



Kaneel Rozijnen Sportbrood

Ingredienten

Instructie

Maal de lijnzaad en de zonnebloempitten fijn, dat kan of in een simpele koffiemalen of gebruik je Tribest blender als je die hebt. Doe de zaden in een grote pan. Doe de amandelen in de keukenmachine en maal fijn. Doe ze ook in de pan. Doe daarna de courgette, wortels, appels, dadels, kaneel in de keukenamchine en maak er een puree van. Kijk zelf hoe groot je courgette is en voeg naar wens een wortel of een appel toe. Je kunt op het laatste nog even de rozijnen mee mixen als je stukjes rozijn wilt anders doe je die pas in de pan erdoor. Mix alles in de pan en maak dan mooie vierkanten grote creackers op de sheets van de dehydrator, niet te dun! Met een spatel maak je ze mooi glad en ik snij er altijd al creakers van ik geloof in drieeen en in vieren. Dehydrate op 145D en daarna op 105D. Als ze droog zijn kun je ze al omkeren ( gebruik daarvoor een lege tray zonder sheet die je bovenop legt, dan kan je ze zo omkiepen. Haal voorzichtig de sheet eraf en laat ze verder drogen. Als je brood wilt dan moet je ze niet te lang drogen en blijven ze flexibel, ik zelf droog ze helemaal tot creackers, dan kan je ze super lang bewaren en ik hou van de krokante texture.

Tip

Deze creackers of brood zijn heerlijk met een notenboten zoals amandel boter, of pindakaas! En mijn dochter en ik doen er dan ook nog een augurk heel dun gesneden bovenop. Tsja een zwangerschaps tik die zij van me heb overgenomen. Ieder mens zijn eigenaardigheden... Ik eert ze als ik echt honger heb of zin heb in wat steviger voedsel. Maar aan een creacker heb ik dan wel gelijk weer een uur of 5 genoeg.

Kijk ook bij de Bananen Lijnzaad Creackers en Uiencreackers


lunch rawmagik