Ananas Chips

Ananas gember salade

Ananas Koekjes

Amandelboter

Amandel Vijgen koekjes

Appel Chips

Appel vijgen koekje

Bananen Crackers

Bananen Amandelboter

Bounty

Boerenkool Chips

Brownie / Truffel


Choco Chip Koekjes

Gojiberry met Chocolade


Peer Chips

Marsepein

Speculaas / Pepernoten









Bananen Creackers

Ingredienten

Instructie

Doe de bananen, dadels en kaneel in de keukenmachine en maal fijn. Kan ook in de blender. Als je het in de keukenmachine doet dan kan je op het laatste de walnoten nog heel even mee laten draaien dan hou je nog lekkere stukjes in je creaker over. Zonder walnoten zijn ze trouwens ook nog steeds erg lekker. Mix de bananenmix door de lijnzaad met een grote lepel zodat de lijnzaad heel blijft. Pak een grote spatel en maak hele dunne cirkels of vierkanten op de sheets van de dehydrator. Niet te dun want dan bleken ze, niet te dik want dan worden ze taai.... succes dus! Hoe dikker je ze maakt hoe langer het duurt dat ze drogen.

Lijnzaad creacker rawfoodStart op 145 D na 3 uur terug naar 105 D. Draai ze om na 4/5 uur en dan nog 4/5 uur op 105 D. Door ze te draaien worden ze mooi gelijkmatig droog. Ik leg vaak een tray die ik niet gebruikt heb er bovenop en keer dan om en trek dan voorzichtig de sheet weg.

Tip

Variatie: voeg een lekker cacao toe of cacaonibs. Of je favoriete zaden zoals zonnebloem of pompoenzaden.

Kijk ook eens bij de Uiencreakers of de Kaneel Rozijnen Sport brood/creackers