Den Helder - Texel met Sophie!

24 augustus 2013

2Zwemmen Den Helder - Texel. Voor de tweede keer kwam mijn droom uit.... samen met je 13 jarige dochter het marsdiep overzwemmen!

Dochterlief haar eerste seizoen in zeewater zwemmen. Dat ze goed kan zwemmen wist ik al lang. Hele seizoen hebben we haar klaargestoomd voor de oversteek, leren hoe de tij loopt, onderstroom, wind, golven, orienteren en ook nog genieten. Na een barre test tocht Zurich - Harlingen 5km in friesland wist ik dat ze er klaar voor was. Ze was in paniek geraakt van de hoge golven, kon zichtzelf herpakken en zwom de tocht uit. De test in de Waddenzee van 6 km vond ze alleen maar gaaf en draaide ze haar handen niet meer voor om.

Maar dit jaar waren de omstandigheden wederom geweldig en we gingen rond vijf uur te water in Den Helder om er binnen een uur weer voet aan land te zetten op het uiterste puntje van de hors op Texel. Wat een top ervaring samen met dochterlief, onderweg wel even de rust gepakt om te dobberen en te kijken naar de Lange Jaap, de vuurtoren van Den Helder en de Teso boot. Wat ben je klein in die grote zee en daarna gewoon volle bak door. Ze had er flink de gang in en we kwamen als vijfde en zesde van de groep aan land maar ik denk met de grootste glimlach. Trotse opa stond ons op te wachten. Wat een unieke ervaring en rijkdom om samen met de je dochter de oversteek te maken! Zo ontzettend leuk en ben zo trots op me meisje. Volgend jaar weer!

Mijn voedingsplan van de dag was top, een groene smoothie 's ochtends, banaan tijdens het wachten voor we het water inkonden, wachten op tij, en een bidon met Vega Sports Pre Workout direct na afloop een grote chocolade smoothie en een bidon met Vega Sport Recovery Drink. De dag erna geen last, geen spierpijn, geen duizeligheid geen suikerdips.

Garmin (gluren voor de nieuwsgierigen onder ons....)

den helder - texel zwemmen    3

1     5

Triathlon:
- Registratie 2011

- Eerste 1/8 triathlon

- Triathlon 2013

Zwemmen:
- Texel - Vlieland

- Den Helder - Texel
2012


- Den Helder Texel
2013

Trainingshema's
Mijn Coach

RawMagik