Mijn Coach

Ferdinand MulderMijn coach is Ferdinand Mulder, osteopaat D.O., professionele triathloncoach voor het ONE team en zelf triatleet. Samen met zijn sportieve actieve vrouw Remkje en hun kinderen Noah en Boaz woonachtig op Texel.

Hij begeleid sporters van recreatieniveau tot en met (sub) topniveau om het beste uit zichzelf en de sport te halen. Het trainen van sporters bekijkt hij vanuit meerdere invalshoeken en maak gebruik van kennis van de osteopathie, trainingsleer, voeding, psychologie en allernieuwste instrumenten zoals het programma TrainingsPeaks (analyse) en verschillende testen (Omegawave 600i , powermeter e.a.).

Ik geloof dat zijn grootste kracht ligt in het combineren van al deze kennis en op maat toepassen voor de betreffende sporter. Hij snapt dat we ook een metale en emotionele staat van zijn hebben en hoe dat van invloed is op ons lichaam en trainingen.

Ons pad kruisde toen ik hem als osteopaat vroeg of hij iets zou kunnen betekenen om mijn leven dragelijker te maken. Ik weet nog dat ik hem vroeg of hij een uitdaging aan durfde te gaan.... en zo ja dat ik dan graag een afspraak wilde maken.
Gelukkig nam hij de uitdaging aan. Nog steeds lig ik zeer regelmatig op de bank voor een osteopatie behandeling om het lijf te blijven bijsturen. De trainingshema's die hij maakt zorgen ervoor dat mij leven een stuk gemakkelijker is. Het is een stok achter de deur en ik hoef het zelf niet te bedenken, ga sindsdien niet meer over me grenzen en put mezelf onbewust niet meer uit me de trainingen. De trainingen zijn goed gebalanseerd, afwisselend, opbouwend, ondersteunend en leuk! We zwemmen drie keer in de week samen, hij maakt de trainingen ik de smoothie voor erna. Ik zeg mooie balans. Dat betekend ook dat ik gelijk een proefpersoon heb om me sportrecepten op uit te testen en iemand die zeer eerlijk is, sportief is en voelt wat voeding doet. Hij en zijn gezin zijn al jaren Veganistisch en hebben al een hele tijd een blender in de keuken staan. Zijn vrouw heeft een dehydrator aangeschaft en is ook proefpersoon van recepten! Thanks Remkje!

En om het maar even duidelijk te hebben, ik ben behoorlijk eigenwijs en moeilijk om te coachen. Mijn lichaam is verre van 'normaal' en reageert vaak niet zoals in de boekjes staat. Na een longonsteking ben ik weer terug bij af en begint de hele trainingsopbouw weer van nul af aan. Ondanks dat is Ferdinand nog steeds bereid me te trainen en zet zijn kennis in om mij het beste te begeleiden en voorwaarts te helpen. Zonder een duidelijk doel, zonder resultaatverwachtingen, zonder wedstijden. Omdat we simpelweg besloten hebben dat geen wedstrijden en doelen hebben in mijn geval beter is, geen stress en geen teleurstellingen als het lijf terugvalt. Of te wel Ferdinand is niet alleen degene die de topsporters met grote dromen kan trainen maar ook mensen met een kleine dromen en wensen, zelfs al is het maar 5 kilometer lopen of van Den Helder naar Texel zwemmen. Thanks Coach!

Kijk ook eens op zijn website: traithloncoach om te zien wat voor mooie trainingpakketen hij aanbied en welke 'echte' topsporters hij traint.

 

Triathlon:
- Registratie 2011

- Eerste 1/8 triathlon

- Triathlon 2013

Zwemmen:
- Texel - Vlieland

- Den Helder - Texel
2012


- Den Helder Texel
2013

Trainingshema's
Mijn Coach

RawMagik