Sport Eten


Zie alle recepten: Sport Recepten met filmpjes voor maken van bijv. Proteine Bars.

Sporten betekend aanpassing van je eetpatroon. Of je nu 100% raw bent of gewoon eet je lichaam heeft andere behoefte als je veel beweegt. Simpelweg omdat je lijf tijdens het sporten andere systemen in je lichaam aanspreekt en dingen gebruikt. Zorg dat wat je nodig hebt om te sporten al in je lichaam aanwezig is en dat je het na het sporten aanvult.

Wat voor voedsel?
Sporten betekent dat je nodig hebt: vetten, eiwitten, enzymen, vitamines, mineralen, vezels etc. Zelfs als je wilt afvallen heb je vetten nodig. Dus alsjeblieft haal niet alle vetten uit je eetpatroon maar kies voor gezonde vetten zoals kokosolie en noten als je veel beweegt. De selectie van Sport Producten geven je een gezonde optie aan sportvoeding / ondersteuning. Zonder suiker, zonder kunstmatige zoetstoffen, zonder vulingredienten, zonder E nummers etc. De selectie van recepten geven je een idee wat ik met die producten doe. Maar speel ermee en probeer zo veel mogelijk proteine/eiwitten toe te voegen het valt namelijk niet mee om daar voldoende van binnen te krijgen. En vergeet niet de gezonde basis ingredienten als kokosolie, noten, lijnzaad, groene bladgroente, chocolade, maca en MSM.

Wanneer gebruik je wat?
Dat hangt volledig af van je verteringssysteem en wanneer je op de dag traint. Ik ben een ochtend sporter en begin met een 1/2 cup smoothie en een Pre Workout drink. Na de training drink ik de rest van mijn smoothie op (met proteine erin of anders in ieder geval op basis van noten en kokosolie) en daarna een Recovery Drink. Mijn tweede ontbijt is vaak rond een uur of 11 en gevuld met proteine. De rest van de dag ga ik op smoothie, salade, groen en snacks... en zoals mijn coach me leerde een proteinesmoothie voor het slapen gaan helpt enorm voor een goede nachtrust en herstel.
Er is geen beste manier qua eten dat voor iedereen werk. Ik kan alleen vertellen hoe het het beste voor mij werkt. Ik hoop dat jullie met mijn ervaring als rawfood sporter je voordeel ermee kunnen doen. Als je ervoor kiest om te sporten dat kies je al voor het beste voor jezelf nu zijn er gelukkig ook gezonde opties voor Sportvoeding. Ik zeg een win win situatie, bewegen en gezonde voeding!

Voordeel
Sinds het gebruik van de Vega Sport producten en het toevoegen van extra proteine merk ik dat mijn lijf sterker word, sneller herstelt en dat ik zo goed als geen spierpijn meer heb. Ik sport dus niet meer in of op mijn reseves maar mijn lijf heeft al wat het nodig heb. Daarnaast is een mega winst het in balans houden van mijn suikerspiegel. Kon ik voorheen nog wel eens tijdens een triaing zwart voor de ogen worden of na een training erg wankel op me benen staan wat rustig een uur of 5 kon duren, sinds het gebruik van de Pre Workout van Vega Sport producten is dat verleden tijd. Tijdens het zwemmen en fietsen werk ik een bidon weg en daarmee red ik het. Lopen is nog steeds in de opbouwende fase en voor ik eraan toe ben om te drinken ben ik momenteel al thuis, dus voor het lopen een Pre Workout en thuis direct een Recovery.Blogs:

- Proteine waarom
RawMagik