Welkom bij RawMagik

Amandel notenboter maken

Ingredienten

  • 4 cups amandelen (of meer)
  • 1/4 tsp sea salt (optioneel)

Instructie

Doe de noten en het zout in de keukenmachine. Als eerste zal het je noten fijn malen, daarna begint de olie vrij te komen en vormt zich langzaam een bal, na de bal valt het geheel weer uit elkaar en krijg je de boter. Veel geduld is vereist en het duurt lang, rond de 15-30 minten afhankelijk van je keukenmachine. Daarom maak ik ook altijd meer tegelijk.

Ongeveer: Na een minuut of 5 heb je poeder. Dan schraap je steeds de losse stukken van de zijkant af, met een minuut of 15 heb je een bal gevormd en na ongeveer 20/25 minuten komt de olie vrij en krijg je een notenboter. Deze kun je heerlijk warm eten zo vanuit de bak… lol En ik gebruik de notenboter voor in mijn smoothies ’s ochtends.

Tip

Gebruik geweekte en gedroogde noten. Als je natte noten gebruikt zal het veel langer duren eer je de notenboter krijgt als het je al lukt, gebruik dus altijd droge noten. Ja ook ik heb de eerste keer geweekte noten gebruikt…

Weekadvies van Gabriel Cousens / boek Rainbow Green Live-Food Cuisine:

  • Amandelen 6-12 uur (Ik zet ze ’s avonds weg en gebruik ze de volgende ochtend)
  • Pecannoten 1-2 uur
  • Walnoten 1-2 uur
  • Macadamia niet weken
  • Pinda’s niet weken

Begin:

amandelboter rawfood

Na 5 minuten:

amandelboter rawfood      amandelboter rawfood

Na 10 minuten:

amandelboter rawfood      amandelboter rawfood

Na 15 minuten:

amandelboter rawfood      amandelboter rawfood

Na 20 minuten:

amandelboter rawfood      

Na 25 minuten:

amandelboter rawfood

Na 30 minuten:

amandelboter rawfood