Notenmelk Basis
Ingredienten
- 1/2 cup van je favoriete noten. Cashewnoten maken een hele rijke decatente melk, amandelen zijn het meest gebruikt maar probeer ook eens hazelnoten of paranoten etc… (of hempzaden).
- 3 cups water
- 1 cup kokos water
- snufje zout
- 1 tbsp vanille poeder
- 2 of 3 medjool dadels (zonder pit)
Ingredienten voor de dikkere variant:
- 1/2 cup van je favoriete noten. Cashewnoten maken een hele rijke decatente melk, amandelen zijn het meest gebruikt maar probeer ook eens hazelnoten of paranoten etc… (of hempzaden).
- 2 cup kokos water
- snufje zout
- 1 tbsp vanille poeder
- 3 medjool dadels (zonder pit)
Instructie
Blend alles samen in de blender. Ik haal het daarna niet door een notenmelk zak omdat door de hoeveelheid water de noten eigenlijk helemaal oplossen. Hoe meer je water toevoegt hoe vloeibaarder hij wordt. (ik hou van een iets dikkere rijkere melk en gebruik 1 cup water, je kunt ook een slappere variant maken gebruik dan 4). Als je geen notenmelk zak gebruikt dan hou je alle vezels van de noten die zo goed voor je zijn. Veel mensen echter vinden het lekkerder als je hem wel door een notenmelkzak haalt. De pulp die je overhoud kan je dan in de dehydrator drogen en gebruiken als meel voor koekjes etc. Als je de notenmelk gebruikt als basis voor smoothies adviseer ik je geen notenmelk zak te gebruiken.