Welkom bij RawMagik

Detox 15 dagen – januari 2013

Wil je zelf ook detoxen, reinigen, zuiveren, fris nieuwe haar beginnen of afvallen ? Lees meer over mijn Detox programma, start maandag 21 januari! Het Detox Programma is niet volledig gelijk aan onderstaand voorbeeld, maar onderstaand voorbeeld geeft wel een idee wat het met je kan doen en hoe het eruit kan zien.

Dag 1

Ontbijt: 1 cup Kefir Elixer (Kefir is super het help om te zuiveren, reinigen en voed de goede darmflora.)
Sport Snack: 1 bidon: Pre Workout LemonLime Vega in combinatie met 1 uurtje op de fiets gezeten binnen (tacx), 10 minuten met dochter intervalletjes hardgelopen die aan het opbouwen is.
Vroege luch (11.30 uur): 1 blauwe bessen smoothie
Snack 14.30 uur: Halve liter: ananas / spinazie / gember smoothie gemaakt en de ruim de helft opgedronken. Rest wordt avond snack als ik daar nog zin in heb dan… (nee dus weggekiept)
Diner 19.00 uur: avocado / tomaat salade
Snack: 5 Paranoten

Ervaring: Een dipje rond half vier s middags met een licht opkomende hoofdpijn. Lekker even een wandeling gemaakt in de duinen met hond en kids, bakkie muntthee op paviljoen en daarna direct aan diner.

Dag 2

Vannacht weer geslapen zoals ik altijd door als ik aan het Detoxen ben, regelmatig wakker en heel fris weer wakker voor de wekker. Lijf voelt goed en niks geen last met het sporten. Gaat prima dus. Zoals je zal zien eet ik niet op vaste tijden maar ik eet wanneer mijn lijf er om vraagt. Soms dus twee keer ontbijt of twee keer snack maar dan een hele late lunch of ik sla s middags de snack over. Ik klooi maar wat en geloof in liever vaker en wanneer het lichaam er om vraagt. In plaats van op vaste tijden. Voor mij werkt dat super en dat voorkomt ook dat je wellicht toch honger krijgt tijdens het detoxen, als je trek heb neem je wat en wanneer je voldaan bent dan drink je je smoothie of sap niet verder op maar bewaar je die voor het volgende moment. Ce Simpel!
Detox Rawfood
Ontbijt: 3/4 cup Aardbeien / Noten / Cocosolie Smoothie (helaas me Kefir is op dus nog 1 dag wachten en dan kan ik weer aan de kefir!)
Sport Snack: 1 bidon: Pre Workout LemonLime Vega in combinatie met 1,5 uur zwemmen ( 4 kilometer)
Snack 10.30 uur: 1 cup Aardbeien / Noten / Cocosolie Smoothie
Lunch 12.00 uur: 3/4 cup Aardbeien / Noten / Cocosolie Smoothie
Snack 13.30 uur: 1 cup Groene Smoothie op basis van Yerba Mate thee (helpt bij afvallen en ondersteund het zenuwstelsel en de stofwisseling) met Matcha Poeder (voor de energieboost!)
Snack 15.30 uur: 3 Paranoten tijdens rondje met de hond wandelen, hierna TREK en een hele lichte zeurende druk in me hoofd, maar hoofdpijn kan ik het niet noemen.
Vroeg Diner 16.30 uur: Bord komkommer salade met citroendressing om de nieren en de gal te ontgiften en een lekkere grote kop stomach ease thee.
Snack 20.00 uur: 2 tomaten

Dag 3

Chia zaad vlaGoed geslapen, gisteravond beetje koud en brak, voor het slapen nog een glas water met citroensap gedaan. Lekker fris en goed om het spijsverteringsysteem soepel te houden. Fris wakker maar wel wat moe, voel dat het lijf niet top fit is en hard aan het werk is. Knorrende maag… Vanmorgen geen sporttraining geland maar een relax rondje wandelen met de hond. De weegschaal vanmorgen gaf aan dat het klopt dat ik me zo voel. -800 gram in twee dagen. Dat gaat wel weer erg hard. Vandaag de rem erop, gaat me veel te snel. Verbaas me over het feit dat ik dan toch weer zoveel heb vast gehouden de laatste maanden. Stress en ellende is dus niet best voor het systeem, ben ook wel erg druk geweest de afgelopen maanden. Laatste Detox 15 dagen heb ik begin september gedaan.

Ontbijt: 1 1/2 cup peer/boerenkool smoothie, na het rondje wandelen met de hond nog 1 cup peer/boerenkool smoothie. Boerenkool als ontbijt tsja niet echt een favoriet deze is beter voor de middag!
Lunch 12.00 uur: 1/2 cup Chia zaad kaneel vla. (Chia zorgt voor het los weken van metalen en reststoffen en zorgt ze vanuit je systeem naar je darmstelsel gaan. Daarnaast zijn ze rijk aan Omega 3 vetten) 1/2 cup was genoeg, vol gevoel. Daarna lekker even met dochterlief en hond intervalletjes hard gelopen 12 minuten.
Snack 13.30 uur : 1 cup Pina Colada 
Snack 14.45 uur: 1 cup Pina Colada De hele hoeveelheid in een keer is me simpelweg te veel. Ik drink totdat ik genoeg heb en bewaar de rest voor later.
Diner 17.30 uur: 2 cups Avocado/tomaten salade met Kokosdressing met grote kop stomach ease thee.
Snack 19.30 uur: lekkere trek, geen honger maar zin om te snaaien dus nog kopje 1/2 cup Chia zaad kaneel vla.. Heerluk verwennerij!

Dit was alweer de laatste dag van de eerste drie zwaarste dagen, waarin het loslaten van giftige reststoffen en zware metalen in je lijf centraal staan en het viel me mee! Wel 1 salade per dag gedaan in plaats van volledig vloeibaar. En vandaag de Chia vla toegevoegd om de rem erop te zetten, afvallen ging me te snel. Chai zorgt voor gezonde vetten en hebben een detox werking, super voor wat ik wil, wel detoxen maar niet te veel en zeker niet snel afvallen. Morgen dag 4 tot en met dag 7 staan in het teken van het losweken van het overtollige vet in mijn organen en cellen. Je vet is namelijk een ideale basis om alles in op te slaan wat je niet nodig hebt. Door het vet los te weken werk je dus veel stoffen weg die je niet nodig heb.

Mango Gember rawfoodDag 4

Weer voor de wekker wakker, ik slaap veel lichter als ik aan het aan het detoxen ben. Fris vanmorgen weer op. Voel me goed, eigenlijk weer steeds beter. Wat drie dagen Detox kunnen doen. ’s Morgens wel gezonde trek en rammelende maag.

Ontbijt: 1 cup Kefir Elixer of the Lake (Kefir is super het help om te zuiveren, reinigen en voed de goede darmflora, in combinatie met Eliker of the Lake: een groene alg die het imuunsysteem, hersenfunctie, gewrichten, zenuwen en de nierfunctie ondersteund en daarnaast energie geeft. In combinatie met de vitamine C van de sinaasappel SUPER!)
Snack 11.00 uur: 1 cup Mango/Gember vla
Lunch: 13.30 uur: 1 cup Mango/Gember vla
Sport snack: Rondje hardlopen met de hond 27 minuten direct daarna een hele bidon Recovery Accelerator Apple Berry Vega op, om de te korten aan te vullen. Lopen was zwaar, of dat komt door detox / rustdag van gister of moe, weet het niet. Morgen ochtend lekker zwemmen.
Snack 16.00 uur: 1 1/2 cup Aardbei/boerenkool/Avocado smoothie
Diner 18.00 uur: Grote bak salade: spinazie/sla/zuurkool/komkommer etc.
Snack: Voor het slapen gaan nog een Kefir Elixer Marine Phytoplankton en dan morgen fris weer op.

Vandaag geen last gehad van zeurende hoofdpijntjes, kou of detox verschijnselen. Alleen zo nu en dan een rammelende maag. Echte trek is er niet meer een kwestie van gewoonte om iets in je mond te steken. Als je ziet wat ik eet zie je dat ik niet let op tijd en niet let op wat wanneer. Na het hardlopen dorst en trek. De salade was veel… maar ging toch helemaal naar binnen, hij was ook mega lekker!

Dag 5

Detox Salade EdelgistRare nacht, vannacht wakker dat mijn maag darmstelstel hard aan het werk was, overal gerommel in me buik. Denk dat de Marine Phytoplankton in combi met de Kefir de reden was. Wat een kabaal, toch weer als een blok in slaap gevallen en de wekker gemist. Stond vanmorgen met lekkere energie op. Weegschaal gaf -200 gram aan dus in totaal 1 kilo eraf. De rem heeft gewerkt, val gelukkig niet meer zo veel en zo snel af. Of de ergste troep is me lijf al weer uit. Ik vind het prima zo, mijn doel is ook niet afvallen maar schoonmaken. Me huid op me gezicht voelt trouwens als schuurpapier. Dus ook mijn huid is lekker aan het reinigen.

Ontbijt: 1/2 cup Bananen Basis Smoothie
Sport Snack: 1 bidon: Pre Workout LemonLime Vega in combinatie met 1,5 uur zwemmen (4 kilometer) Heerluk gezommen en niks geen last van extra moe of geen kracht. Gister met lopen dus gewoon off dag.
Ontbijt 2: 1 1/2 cup Bananen Basis Smoothie
Lunch 12.30: 1/2 cup Chia zaad kaneel vla. Chia is een super calcium leverancier, dus voor vandaag mijn portie calcium weer meer dan binnen!
Sport Snack 15.00 uur: Samen met dochterlief 12 minuten intervalletjes hard gelopen in bos samen met de hond. Daarna een halve bidon Recovery Accelerator Apple Berry Vega op, samen delen! Na het lopen golft het in me buik, me organen zijn in beweging en voelt fijn dat alles werkt, reageert op de detox voeding en zijn plekje zoekt.
Diner 17.45 uur: voor het diner een uurtje op de fiets die thuis op de Tacx staat. Daarna trek. Een grote Salade van spinazie/zuurkool en spouts met een dressing en erover heen Edelgids (Vol vitamine B, geeft een kaas smaak en is bovendien super voor vet afbraak, ik strooi het eigenlijk altijd over me salades.) Met uiteraard een mega bak stomach ease thee.
Snack 20.30 uur: 1/2 cup Kefir Elixer met extra Camu Camu poeder voor de vitamine C boost.

Ananas Smoothie RawfoodVandaag met sporten niets geen last en toch bijna 3 uur in de weer geweest. 1,5 uur zwemmen, 1 uur fietsen en nog rondje lopen met dochterlief. Door middel van de Vega Sport Producten keurig me te korten weer aangevuld en erg goed te doen. Geen suiker dip.

Dag 6

Gisteravond er op tijd in en een lange nacht gemaakt. Vroeg wakker en lijf voelt goed, niks geen detox verschijnselen. Der komt rust in het lichaam en me gewrichten doen een stuk minder pijn. Gaat de goede kant op. Energie is er weer, slaap goed en licht. Ik zeg we gaan nog lekker even door. Wat ik ervaar dat ik echt prettig vind is eten wanneer me lichaam er om vraagt. Verval regelmatig toch weer in partoon om met de kids op gezette tijden mee te eten.

Ontbijt: 1/2 cup Kefir Elixer en 2 paranoten voor wat extra vet.
Sport Snack: 1 bidon: Pre Workout LemonLime Vega in combinatie met klein uurtje zwemmen.
Snack 2 10.45 uur: 3/4 cup Basis Choco Smoothie op cocowaterbasis/banaan/ lijnzaad Ormus Green (superfood) en Maca (hormoonhuishouding)
Sport Snack 11.30 uur: Samen met dochterlief 22 minuten intervalletjes hard gelopen in de duinen samen met de hond. Daarna een halve bidon Recovery Accelerator Apple Berry Vega, samen delen!
Lunch 12.15 uur: Thuis na het lopen het restje van de Basis Choco Smoothie 3/4 cup.
Lunch 13.30 uur: 1/2 cup restje Chia zaad kaneel vla voor de calcium, vetten omega 3, vezels en om de bloeksuiker spiegel in balans houden.
Snack 16.15 uur: 3/4 cup Ananas Smoothie
Diner 18.00 uur: kommetje salade van witte kool, wortel, komkommer, amandelen en een appel dressing en een tbsp Edelgist. Tip: Voor de maten van een cup en tbsp zie webwinkel voor de leuke Matroesjka. Ideaal en nog leuk ook.
Snack: na 45 minuten op de Tacx samen met dochterlief: 1 cup Kefir Elixer

Emotioneel gezien en dip dag vandaag, vanuit het niets viel er een kwartje. Waarom vandaag? Laat ik alleen zeggen dat een detox niet alleen fysiek is, maar als je fysiek aan het opschonen bent is het niet meer dan logisch dat er ook andere processen in gang worden gezet. Eind van de dag had ik het allemaal weer op een rijtje gelukkig!

Dag 7

Erg goed geslapen! Vanmorgen vroeg en fris weer wakker. Voel me goed, lichaam voelt sterk en heeft energie. De weegschaal gaf vanmorgen aan -1,8 kilo in totaal. Maar de afgelopen dagen de rem erop was meer dan fijn. Easy does it!

Ontbijt: 1/2 cup Popeye Smoothie.
Snack: na rondjes harlopen met de hond 1/2 cup Popeye Smoothie en een rawfood chocolaatje (ehhe en dan niet die mega grote van de foto, die zijn gevuld met caramel, ook erg lekker)! Had er zo’n trek in en behoefte aan snelle energie. Hij was zalig! Tot aan de lunch rustig zo nu en dan een paar slokken genomen. Ik had vanmorgen een flinke hoeveelheid gemaakt ik denk in totaal ongeveer 3 cups.
Lunch 12.30 uur: 1/2 cup Chia zaad kaneel vla. Niet alleen erg lekker maar vult ook goed! Chia zaad is super voor onder ander je calcium en Omega 3 vetten.
Snack 14.45 uur: Ananas salade met gember
Diner 18.00 uur: Cashewnoten wraps, heerlijk ik kan er wel een heel bord van op maar heb het bij drie gelaten. Maar zelfs dit is met de cashewnoten saus met miso super als detoxvoer.
Snack 20.30 uur: Chia zaad Pudding.

Dag 8

Korte nacht achter de rug, veel wakker, veel en heftige dromen. Maar evengoed fris weer op om vervolgens om lekker anderhalf uur in het water te liggen. Heb totaal niet meer het gevoel dat ik aan het Detoxen ben. Okee me huid is nog enigsinds schuurpapier en me organen in me buik zoeken nog steeds hun plekje maar heb energie, voel me fris en kijk weer wakker uit me ogen. Ik voel me goed. Nu lekker nog even een week volhouden! Ik geniet van de smoothies, mis me chocolaatjes 🙂 maar me lijf doet het super! Dit maakt me blij!

twix rawfoodOntbijt 6.30 uur: 1 dunne plak verse ananas.
Sport Snack: 1 bidon: Pre Workout LemonLime Vega in combinatie met anderhalf uurtje zwemmen (4 kilometer)
Ontbijt 2 9.15 uur: 1 1/2 cup Mango/Gember vla
Lunch 11.45 uur: 1 1/2 cup Mango/Gember vla
Snack 15.33 uur: Salade avocado en tomaat.
Diner 18.30 uur: Geen trek. Flinke plak verse ananas met een grote kop stomach ease thee.
Snack 20.30 uur: 1 stukje rawfood twix bar. verwennerij en vult goed! Tuurlijk zin in een tweede of een derde stukje. Maar tevreden zijn met 1 is prima. Dit is natuurlijk niet echt Detox voeding maar wel erg lekker en door dat ik dit soort dingen er tusen doe meer dan vol te houden. Lekkere trek soms voeden is verstandiger dan los gaan op een bak chocolade na 15 dagen Detox….

Dag 9

Lichaam voelt goed, sterker en fris. Heb nul last van Detox verschijnselen zoals je die wellicht zou kunnen bedenken. Eet nog wel steeds de extra voedingsmiddelen om het lichaam te zuiveren. Begin me af te vragen of ik deze voedingsmiddelen niet structureler zou kunnen invoeren in mijn eetpatroon. Ik heb geen honger, geen trek, alleen soms lekkere trek 🙂 en voel me voor de rest super. Vandaag klein beetje aanpassen want een dagje op vaste land, beetje schipperen en makkelijk voer mee.

Ontbijt 10.00 uur: 1 cup gemengde fruit smoothie met lijnzaad.
Lunch 12.00 uur: Chia zaad kaneel vla
Snack 15.00 uur: 2 tomaten en een handje amandelen
Diner 18.00 uur: zeer simpel: ik heb geen zin om eten te maken groente, komkommer, avacado, sprouts, edelgist, zuurkool.
Snack 20.00: handje noten

Dag 10

Brakke nacht, onrustig geslapen en nie lekker in me vel. Wellicht dat dat te maken heeft met de afspraak van de longarts die ik vanmorgen als eerste op het programma had staan. Altijd spannend, balans gevonden of toch achteruit. Om een lang verhaal kort te maken, toch achteruit. gelukkig heb ik me kop goed op een rijtje en weet ik dat het slechts cijfers zwart/wit op een papier zijn en is het veel belangrijker hoe ik me voel. Na het ziekenhuistripje dus lekker door de duinen en over het strand hardgelopen met de hond. Kop leegmaken, zinnen verzetten en genieten van de natuur en de elementen. Nu de draad weer oppakken en niet miepen.

Ontbijt 7.15 uur : 1 cup Kefir Elixer of the lake
Lunch 12.00 uur: 1 1/2 cup Bananen Smoothie direct na het rondje hardlopen.
Snack 14.30 uur: 1 cup Popeye Smoothie (met 1 appel en 1 peer en schijf citroen)
Snack 16.00 uur: 1/2 cup Popeye Smoothie
Diner 18.15 uur: Sla wraps met bleekselderij creme met grote bak Spring Dragon thee
Snack 20.00 uur: voor het zwemmen handje paranoten, uurtje gezwommen.

Dag 11

Brakke nacht nummer twee. Hmm dat zet me aan het denken. Daarbij opgeblazen gevoel, denk dat er wel degelijk nog gedetoxed wordt alleen op een iets dieper nivo. Voel me verre van fris in me lijf. Zoals het nu voelt denk ik dat ik voor een sap en smoothie dagje ga. Wat extra gember vandaag, veel cocoswater (een natuurlijke bloedtransfusie, daarom gebruik ik het ook iedere dag ipv water in mijn smoothies).

Ontbijt: 1 cup Kefir Elixer of the lake met Zeo Force ipv Elixer of the Lake
Geen Snack: afspraak bij Osteopaat, om het lijf weer een flinke duw de goede kant op te geven! Waarvoor wederom veel dank!
Lunch 12.15 uur: 1 1/2 cup blauwe bessen smoothie met homemade kokosmelk ipv kokoswater en gewoon de basis versie. Homemade kokosmelk simpel gemaakt door 1 cup gemalen kokos met 1 cup cocoswater in de blender te mixen en die dan daarna door de notenmelkzak te halen. Simpel eenvoudig en maakte de smoothie romig en zorgt voor wat extra vetten. Daarnaast een flinke schep kaneel erin gedaan zodat ook me inwendige kachel blijft branden vandaag en ik het niet koud krijg. In de winter zorg ik er altijd voor dat ik voedingsmiddelen toevoeg die zorgen dat het kacheltje blijft branden. Ik ben namelijk nogal een kou kleum en dan druk ik mezelf heel subtiel uit.
Sport Snack 16.30 uur: 1 bidon: Pre Workout LemonLime Vega in combinatie met uurtje fietsen op de tacx.
Diner 18.15 uur: flinke bak Mango/Gember vla. Lijf geeft nog steeds aan dat het geen vast voedsel wil maar systeem is al een stuk rustiger dan vanmorgen. De mango smoothie met veel gember is een van mijn persoonlijke favorieten. Een flinke bak is dan ook zeker geen straf en gaat schoon op. Ik heb mango uit de vriezer gebruikt dus hij was erg koud. Was bijna een bak Mango ijs! Daarna een grote bak Quebra Pedra theedeze ondersteund de gal en nierfunctie. De hele thee lijn van Rio Grande is trouwens super. ik gebruik ze ook als basis voor de groene smoothies.
Voor t slapen gaan: 1 cup Kefir met Zeo Force voor het ontgiften van zware metalen, ammonia en andere schadelijke chemicaliën. Ik probeer veel af te wisselen met de superfood kruiden die ik heb. Puur om het lichaam te blijven verrassen en ieder product heeft weer eigen specifieke eigenschappen. De kefir is trouwens echt super het is een super probiotica voor je maag darmstelsel, mede door het detoxen is het erg fijn om je vertreingssysteem te ondersteunen met de probiotica.

Dag 12

Goede nacht, denk als gevolg van het dagje vloeibaar en met dank aan mijn coach voor zijn osteopathie behandeling. Als ontbijt me kopje Kefir en merkte met het zwemmen dat het na een dagje vloeibaar toch wel even aanpotten was. Niet miepen en gaan. Lijf voelt nog niet helemaal super dus vandaag gaan we kijken of het vloeibaar wordt of dat er weer wat vast voedsel in het systeem gaat. Leven bij de dag…

Ontbijt: 1 cup Kefir Elixer of the lake met Zeo Force ipv Elixer of the Lake
Sport Snack 9.00 uur: 1 bidon: Pre Workout LemonLime Vega in combinatie met uurtje zwemmen.
Lunch 11.00 uur: Nieuw recept uitgeprobeert: Kersen, cocoswater, cocosolie, cashewnoten en vanille. Al jaren geen kersen gegeten maat moiet zeggen dat het wel weer eens lekker was. Heb even getwijfeld om er nog cacao aan toe te voegen maar het gelaten. Lekker en weer eens wat anders! Nu recept nog even op de website plaatsen! Komt eraan, vanavond maar denk ik.
Sport Snack 16.00 uur: 1/2 bidon: Recovery Accelerator Apple Berry Vega, na rondje hardlopen met dochterlief ervoor heerlijk genoten van een homemade Twix Bar, ehhhe maak daar maar twee Twix Bars van…lol
Diner 18.30 uur: gemengde salade van alles wat lekker is en in huis te vinden was met een bleekselderij, miso, noten dressing. Daarna een grote bak Graviola thee vol antioxidanten en ondersteund het imuumsysteem.

Dag 13

Ontbijt: 1/2 cup Kefir Elixer of the lake met Zeo Force ipv Elixer of the Lake.
Sport Snack: 1 bidon: Pre Workout LemonLime Vega in combinatie met pittig uurtje zwemmen met mijn coach.
Snack (na sport) 10.00 uur: 1 1/2 cup Mango Droom Smoothie
Lunch 11.00 uur, nog steeds trek van t zwemmen: 1/2 cup Chia zaad kaneel vla. Na de lunch twee fotoshoots in de studio, een druk dagje dus.
Sport Snack 15.00 uur: 1/2 bidon: Pre Workout LemonLime Vegavoor het lopen en 1/2 bidon: Recovery Accelerator Apple Berry Vega, na rondje hardlopen met de hond in de duinen en op strand.
Snack (na Sport) 16.00 uur, trek na t lopen: Mix van bleekselderij, komkommer en parika met een tahine dip. Super lekker, lekker knagen en super gezond. Daarna een grote kop thee en de fotoshoots uitwerken. De zondag is nog niet voorbij en het werk nog niet klaar.
Diner 18.45 uur: Yahoe snack tijd ehhe diner tijd. Eigenlijk niet echt trek maar wat voedingsmiddelen in me lijf stoppen is wel slim, waarschijnlijk krijg ik anders vanavond laat nog een hongerklap. En ook een beetje letten op me suiker huishouding. Conclusie: 1 banaan in stukjes, 3 stukjes met amandelboter, 3 stukjes gedoopt in de raw chocolade en daarna door de kokos gehaald. Ohhhh lekker!

Dag 14

Extreem vroeg wakker om 5.45 uur en daarna niet meer geslapen, fris op en lijf moet erg wennen aan de kou. mag het alsjeblieft snel zomer worden, mijn lijf vind dit verre van fijn. Ondanks dat ik een blauwe lucht met een zonnetje wel heerlijk vind en fijner als regen. De kou vind mijn lichaam niet leuk en me gewrichten beginnen alweer te protesteren. Zo warm mogelijk houden dus.

Ontbijt 8.00 uur: 1 grote dubbele kiwi (dit omdat me nieuwe Kefir Elixer recept echt niet te drinken was en dus direct in de gootsteen is beland)
Sport Snack 11.00 uur: 1 bidon: Pre Workout LemonLime Vega in combinatie met 1 uurtje op de Tacx fietsen.
Lunch 13.00 uur: Bak spinazie met cashewnotenkaas.
Snack 15.00 uur: KOEKJES…. nieuw recept, wauw wat lekker en wat zijn ze mooi. Nee niet echt detox voer maar was te nieuwsgieirg om dit recept uit te proberen. Koekjes van cashewnotenmeel met kokos, vulling van carcamel en laagje chocolade. Maar moet eerlijk bekennen ik vind ze redelijk zwaar op de maag en een redelijke machtige hap.
Diner 18.00 uur: Chia zaad kaneel vla
’s Avonds nog een half uurtje zwemmen. Ik heb het zo koud…..

Dag 15

Lijf is in en in koud, een mindere nacht, gewrichten spelen op en doen zeer. Ribben doen zeer en pijn vreet energie. Diep ademhalen en hopen op snel weer warmer weer. Het is niet dat ik niet geniet van de blauwe lucht en de stralende zon. Maar het lichaam gaat vol in de weerstand van kou en levert me een bak pijn op. En helaas zijn mijn kinderen leerplichtig en is de leerplichtwet alles behalve meedenkend anders zou ik graag spatten naar warmer weer, zou mijn leven een stuk aangenamer maken.

Ontbijt 8.00 uur: 1/2 cup groene smoothie
Sport Snack: 1 bidon: Pre Workout LemonLime Vega in combinatie met 1,5 uurtje zwemmen met de coach.
Lunch: 1 1/2 cup groene smoothie
Sport Snack 14.30 uur: 1 bidon: Recovery Accelerator Apple Berry Vega, na rondje hardlopen met de hond in de duinen en op strand in de sneeuw. Wel glad en oppassen geblazen, tempo relaxmodus! Daarna doorwarmen onder de douche en lekker de gaskachel aan.
Snack: koekje van gisteren
Diner: simpele salade met sprouts (kiemen), zuurkool, tomaat, komkommer, avocado en een dressing van bleekselderij met cashewnoten.

Mijn Detox ervaring:

Het was weer zo fijn, lekker schoongemaakt en fris. De kou zorgt ervoor dat ik nu niet top in me vel zit maar dat staat los van de Detox. Ik ben wakkerder als voorheen, heb meer energie, me huid is na de schuurpapier weer super zacht en opgeblazen gevoel is helemaal verdwenen. Hoe simpel kan het dus zijn. Zoals je ziet heb ik de laatste week ook gesprokkeld met een koekje, twix bar etc maar daarnaast gelet op de combinaties en de variatie. Volgende week start een groep texelaars met hun 15 dagen Detox. Ook ik doe dan weer heel veel mee, omdat de recepten zo lekker zijn. We zullen zien hoe ik me dan voel! Het koekjes recept houden jullie nog te goed!