Welkom bij RawMagik

Keuken

vitamixVitaMix Blender
website: vitamix
op verzoek leverbaar in webwinkel

Waarom
Dit is de blender onder de blenders. Samen met de Blendtec blender maar de service van de blendtec is minder. Toen de mijne in reparatie was heb ik een Vitamix gekocht en nu heb ik beide. De service van de VitaMix is super en je hebt 10 jaar garantie dus ik zeg ga voor een VitaMix. De smoothies uit de vitamix zijn super glad en je vind nix terug aan stukjes. Snel en simpel. Kun je ook beginnen met je eigen blender, ja natuurlijk maar als je jezelf echt wil verwennen koop dan een echte. Zeker weten dat je smoothies nog lekkerder smaken!

dehydratorDehydrator Excallibur
website: excallibur
op verzoek leverbaar in webwinkel

Waarom?
Een droogoven gebruik je om je voedsel te drogen en op een manier waarop de temperatuur niet boven de 35-40 graden komt. Zo behou je alle vitamines en minaralen. De dehydrator wordt hier in huis gebruikt om chips te maken van appels, peren en ananasen. Om lasagne, pizza, creackers en brood te maken. Maar ook om cacaoboter en cacaopaste of cocosolie te smelten.

 

 

tribestTibest Personal Blender
website: tibest
op verzoek leverbaar in webwinkel

Waarom?
Ik zal het eerlijk bekennen ik heb een hele tijd gewacht met de aanschaf van de Tri Best. Ik nam overal waar ik naar toe ging gewoon me VitaMix of Blendtec mee. Maar de laatste keer naar het buitenland voor een weekje werd het tijd, de VitaMix meezeulen werd me te gek en een week zonder smoothies zou niet bevoordelijk zijn voor mijn algehele welzijn.Ik had nooit verwacht dat ik hem zo veel zou gebruiken, hij heeft een vast plekje in mijn keuken. Ik gebruik de small cups veel voor het maken van dressings en sauzen, om chocolademelk te maken van een notenmelk. Of mijn zoon voor het maken van chocolademelk van zijn geitenmelk. Maar ook voor het malen van zaden en noten. Onmisbaar nee zeker niet… maar handig dat ie is!

Slowjuicer Angel

Waarom?
Omdat je zoveel meer sap uit je fruit en groente haalt dan de gewone sapmachines. De hoeveelheid pulp die ik daarbij overhield ging me steeds meer tegen staan.

 

spirooliSpirooli spiralizer

Waarom?
Omdat het leuk is en het maakt de beste pasta ooit van een courgette. De kids vinden het ook super om er een komkommer door heen te draaien of een appel. Gewoon fun dus maar alleen al voor de pasta, zou ik hem kopen.

 

 

 

rasp borner

Borner Slicer

Waarom?
Omdat hij de perfecte dunne schijven maakt van appels, peren en ananas om te drogen in de dehydrator. Daarnaast is hij ideaal om groente mee te snijden voor een salade. Ik heb hem op de markt gekocht hier op het eiland. Geen idee of je ze online ook kan kopen ergens. Er zit een opvangbak bij en verschillende raspen.

 

 

EathingEathing kit
website: earthing.com

Waarom?
Het draait om jezelf gronden en in verbinding maken met de aarde. Ik moet eerlijk bekennen ik heb alles gebruikt maar ben nogal lui en nu twee jaar na data gebruik ik alleen het slaaplaken nog. Ik slaap gegrond. Soms schop ik hem s nachts weg, soms slaap ik zonder omdat hij me direct irriteerd maar als ik er op slaap merk ik dat ik uitgeruster wakker wordt en vol energie en ik kijk met hele open ogen de wereld in. Er is een mooie computer voetenmat die wel heel fraai is maar aangezien ik meestal lekker op de bank met de voeten omhoog werk nie echt praktisch voor me. Maar voor mensen met een zittend beroep zeker een aanrader.