Welkom bij RawMagik

Lever Schoonmaak

Dag 1
Licratrex

Ik zal mijn reis delen van mijn eerste lever en de galblaas reiniging. Ik heb het nog nooit gedaan. En nu ben ik al begonnen. Wat heeft me doen besluiten om te beginnen is dat ik me niet goed voel en laag in mijn energie zit. Ik heb moeite het eten, het eten binnenhouden en het op gewicht blijven, een opgeblazen gevoel in me buik en hou pijn in mijn scholder wat maar niet beter wordt. Voel me gewoon niet gelukkig in mijn lichaam.

Mijn opties waar: sapkuur, darm zuiveringen of lever / galblaas reinigen en ik weet dat ik voel me beter dan dat ik nu doe. Ik ga proberen het proces te ondersteunen met Livatrex, het is een 5-daags reinigingsmiddel. De livatrex mix je met appelsap en dat drink je 4 dagen. Op dag 5 ga je aan de slag met bitterzout en olijfolie / sap. Gisteravond zei iemand tegen mij: je lijkt wel gek om er aan te denken om niet te beginnen want je weet dat het je gezondheid vooruit helpt ….. EN ZO IS HET!

Natuurlijk dacht ik jamaar ….. Ik heb een agenda, ik moet dit en dat doen. Maar me lijf voelt niet goed en wat is dan 5 dagen als ik hiervan af kom.

Boodschappen gedaan voor de komende dagen: bieten, spinazie, appels, wortelen, peren, citroenen, gember, grapefruit, sinaasappel, kiwi, bleekselderij en komkommer. Dus de keuken is klaar om te gaan.

Mijn eten voor vandaag:

 • 2 cups groene sap: 3 stengels bleekselderij /handvol spinazie/ 1/4 komkommer / stukje citroen / 1 appel
 • 2 cups wortel / appel/ kaneel
 • 2 cups peer/kiwi
 • 1 liter appel sap met livatrex en je smaakt de livatrex niet!

Ik had mega hoofdpijn s avonds en was erg slaperig en moe. Ik had een mooie zwemtraining vanochtend en daarna nog 30 minuten gelopen, mijn coach raadde me aan om het rustig aan met trainen en met de flow mee te gaan. Ik zou graag graag de schoonmaak met het sporten combineren maar we zullen zien of dat mogelijk is. We zien waar het me brengt ….

rode bietensapDay 2

Laten we beginnen met te vertellen hoe de dag 1 eindigde …. moe en dus heel veel slapen was het plan. Ik werd wakker om 4 uuren dat was het, heel wakker, maar voelde oke. Mijn eerste wandeling met de hond was goed, beetje duizelig en wankel op mijn voeten en mijn appelsap is al binnen.

Vandaag genoten van:

 • 1 liter appel sap met livatrex
 • 4 cups rode sap: 1 rode biet/ 2 wortels / stukje gember / 2 sinaasappels / stukje citroen ( de gember helpt je om op te warmen
 • 2 cups groene sap: 3 stengels bleekselderij /handvol spinazie/ 1/4 komkommer / stukje citroen / 1 appel

En als ik dit schrijf lijkt het niet veel, maar ik ben helemaal geen honger. Zelfs maar een beetje hoofdpijn en soms een beetje duizeligheid, voel ik me al beter. Echt op die momenten denk ik waarom ik wil dat hele voedsel. Laten we maar weer terug gaan naar smoothies en sappen. Maar ja ik zal de chocolade en cheescake missen en sommige creackers om op te kauwen. Ik weet …. Laten we eens kijken welke dag 3 brengt. So far so good.

Day 3

Hmmm wat zal ik zeggen over vandaag. Ik werd wakker met pijn in mijn buik, onderrug, schouder en aan de zijkant van mijn borst en een pijnlijke nek en een beginnende infectie in mijn longen. En dat bleef de hele dag. Ik had een looptraining gepland 30 minuten, maar ik voel me niet sterk genoeg op mijn benen in de ochtend. Dus ik ging voor een binnen fietstocht van 30 minuten terwijl we een filmpje kijken op tv! Ik was een beetje koud vandaag, maar wordt ook kouder is buiten. Vanavond lekker even 30 minuten gezwommen en voelde me goed!

Vanmiddag toen ik buiten liep met de hond besefte ik dat ik de wereld weer helderder zag, de mist voor mijn ogen is verdwenen. Mijn ogen stralen weer en ik voel me alsof ik in de wereld met volledige open ogen kan zien. Een heel, heel erg goed gevoel.

Vandaag genoten van

 • 1 liter appel sap met livatrex
 • Sap van een evrse ananas
 • groene sap: 3 stengels bleekselderij /handvol spinazie/ 1/4 komkommer / stukje citroen / 1 appel
 • bietensap: 1 rode biet/ 2 wortels / stukje gember / 2 sinaasappels / stukje citroen

Morgen dag 4 en een hospitaltrip voor mij om mijn longen te controleren, dat was al gepland, maar met de issue met mijn longen nu waarbij het voelt alsof alles eruit komt is het een goede planning. Niet tegen vechten en gewoon mee op de flow van de dag.

Day 4 

Holy crap! Wat heb ik nou weer bedacht?

Ja, ik wilde mijn lever schoon te maken omdat ik klaar was met al mijn fysieke uitdagingen. En ja ik besloot om het te doen in een combinatie van sapkuur. Voor de zekerheid en om alles eraan te hebben gedaan om me gezondheid terug te krijgen.

Nou ik kreeg wat ik wilde alles komt uit, waaronder een longontsteking, mijn longarts was niet zo blij met me vanmorgen. Na ons gesprek stapte ik uit zijn kantoor met anti biotica en een nieuwe afspraak binnen 3 maanden. Ik verloor 1/4 liter van mijn longcapaciteit in vergelijking met de laatste test (6 maanden geleden). Lopend vanaf het ziekenhuis waren daar weer de tranen, ja ik kan zeggen dat het niet over de cijfers, maar een menselijk deel van mij denk nog steeds van wel, en 1/4 is veel en ik heb echt mijn best gedaan bij de test en gaf alles wat ik had. Binnen 5 minuten zie ik gelukkig al weer mogelijkheden voor een plan B.

Dag 4 van het reinigen was zwaar een emotionele rollarcoaster en heeft me op de bank gevloerd onder een deken vanmiddag, waar ik nog steeds ben. Rustig aan, is makkelijk praten maar we proberen de koorts weg te houden …. vingers gekruist. Ik heb net een sap gemaakt, ik kon me simpel weg niet van de bank af krijgen… dus nu sap. LOL. Mijn lever soep staat al op het gas en voor morgenochtend is mijn grapefruit al gesneden Dag 5 morgen Ik kijk ernaar uit, want ik ben zo klaar met dit gevoel, laat alle ellende mijn lijf dan maar uitkomen

soepIn de soep:

 • 1 rode bietjes
 • 4 kleine wortels
 • 1 zoete ui
 • 1 tsp zout
 • 1/2 tsp organo
 • 1/2 tsp curcuma
 • 5 tenen knoflook

Ik kies voor een niet rauwe soep versie, maar hou vast aan het programma, waar u kunt lezen over hier (behalve ik alleen de livatrex deel, niet de andere twee producten doen): http://www.globalhealingcenter.com/cleansing/liver-and-gallbladder-flush

Vandaag genoten van

 • 1 liter appel sap met livatrex
 • wortelsap: 4 wortels, stukje gember, 1 stengel bleekselderij, 2 appels en kaneel
 • 1 peer en 5 kiwi’s sap

Ik heb de lever schoonmaak nooit helemaal afgemaakt…. de soep was het niet voor mij, was het zout niet naar binnen te werken: lees het kwam meteen weer uit. En na mijn tweede poging ben ik van me stokkie gegaan en toen was ik klaa mee! Dus ik ben nooit aanbeland op het stuk van de olijfolie. Daarna ben ik echt ziek geworden en mijn tweede antibiotica gekregen en nu januari heb ik ben nog steeds wachten op de testresultaten om zien of mijn longontsteking is verdwenen.

Wat kan ik je wel adviseren om je lever/nieren en gal schoon te maken is:

– Health Force SCRAM or Liver Rescue or ZeoLite
– Rio Grande thee

X Sanne

Top 7 voor natuurlijke reiniging:


1. Knoflook

Knoflook bevat talrijke zwavelhoudende verbindingen die activeren leverenzymen die verantwoordelijk zijn voor het verwijderen van zware metalen uit het lichaam. Deze bolvormige familielid van de ui bevat ook allicine en selenium, twee krachtige voedingsstoffen bewezen dat ze helpen de lever te beschermen tegen giftige schade, en het helpen bij het ontgiftingsproces.

2. Grapefruit
Grapefruit is rijk aan natuurlijke vitamine C en anti-oxidanten, twee krachtige lever reinigingsmiddelen. Zoals knoflook, bevat grapefruit verbindingen die de productie van lever detoxificatie-enzymen verhogen.

3. Groene thee
Groene thee is geladen met catechinen, een soort van plantaardige antioxidant dat is aangetoond in studies naar de lever opstapeling van vet te elimineren en een goede werking van de lever te bevorderen. Deze krachtige kruiden drank beschermt ook de lever tegen toxines die anders zouden ophopen en zo ernstige schade veroorzaken.

4. Groene Groenten
Groene bladgroenten, zoals bittere pompoen, rucola, paardebloem greens, spinazie, mosterd greens, en cichorei bevatten ook tal van reinigende stoffen die zware metalen, die sterk kan uitoefenen op de lever te neutraliseren. Bladgroenten tevens een einde aan pesticiden en herbiciden uit het lichaam en een stimulans vormt de creatie en de stroom van gal reiniging.

5. Avocado
Rijk aan glutathion-producerende verbindingen, avocado’s actief bevorderen van gezondheid van de lever door een superieure bescherming tegen toxische overbelasting, en het stimuleren van de reinigende kracht. Sommige onderzoek heeft aangetoond dat het eten van een of twee avocado’s in de week voor zo weinig als 30 dagen kan een beschadigde lever te herstellen.

6. Walnoten
Walnoten, die hoge niveaus van l-arginine, een aminozuur, glutathion en omega-3-vetzuren bevatten, ook ontgiften de lever van ziekteverwekkende ammonia. Walnoten helpen ook het bloed van zuurstof, en uittreksels uit de romp worden vaak gebruikt in de lever-reiniging formules.

7. Kurkuma / Geelwortel
Kurkuma, een van de meest krachtige voeding voor een gezonde lever, is aangetoond dat de lever actief te beschermen tegen toxische schade en zelfs regenereren beschadigde levercellen. Kurkuma ook de natuurlijke productie van gal stimuleert, krimpt gezwollen lever kanalen, en verbetert de algemene functie van de galblaas, een ander lichaam-zuiverende orgel.