Welkom bij RawMagik

Courgette Crackers

Ingredienten

  • 3-4 grote zoete uien
  • 3 cups paranoten
  • 4 wortelen
  • ½ cup lijnzaadolie of olijfolie
  • ¼ cup Bragg aminozuren
  • 3 cups lijnzaad (bruin of blond)
  • 3 cups zonnebloempitten
  • 1 cup bleekselderij
  • flinke hand bieslook
  • 4/6 cups courgette
  • 1 cup tomaat
  • 0,5 liter water
  • 1 cup hempzaad
  • daarna nog 0,5 liter water

Instructie

Maal de lijnzaad en de zonnebloempitten tot poeder in de Tribest blender of een koffiemolen. Doe alle poeder in een grote schaal. Maak de zoete uien schoon en doe die in de koekmachine samen met de wortelen, paranoten en de olie en braggen maal fijn tot kleine stukjes of tot moes, naar eigen voorkeur. Doe de mix van de uien bij de grote pan met de lijnzaad/zonnebloempit poeder. Deel 2: doe de bleekselderij, bieslook, courgette, tomaat samen in de keukenmachine en maal fijn, om dit makkelijker te maken voeg 0,5 liter water toe. Voeg dan ook de courgettemix toe aan de het mengsel in de pan. Doe bij de mix in de pan nog de hempzaad en nog een 0,5 liter water om het eenvoudiger te mengen.
Schep een paar grote lepels op de scheet van de dehydrator en maak het mooi plat. Hoe plater hoe krokanter. Hoe dikker hoe makkelijker als creacker te gebruiken met iets erop. Of doe beide. Het is gewoon proberen en kijken wat je het lekkerste vind.

Start de dehydrator op 140 F. Na 2-4 uur, wanneer het warm begint te worden laat je de temperatuur dalen naar,110-115 F, voor nog 24 uur. Zodra ze goed beginnen te drogen draai ze dan over op een andere tray zodat ook de onderkant goed kan drogen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.