Welkom bij RawMagik

Dressings en saus

Ingredienten Tahine dressing

  • 1 tbsp raw tahine
  • 1 sunfje zout (voor dressings gebruik ik vaak een kruidenzout mijn favoriet Waddenkruidenzout)
  • 1/4 tsp citroensap
  • water

Ingredienten Cashewnoot dressing

  • 1 tbsp cashewnoot boter
  • 1 sunfje zout (voor dressings gebruik ik vaak een kruidenzout mijn favoriet Waddenkruidenzout)
  • 1/4 tsp citroensap
  • water

Instructies
Doe alle ingredienten behalve het water in een klein glaasje of schaaltje, mix het met een gebaksvorkje of een theelepeltje, zodra de citroensap is opgenomen doe je steeds een klein beetje water erbij, totdat het de dikke heeft van die jij lekker vind.

Ingredienten Citroen Mosterd dressing

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 1/2 tsp cirtoenschil rasp
  • 1 tbsp witte wijn azijn
  • 1 1/2 tsp dijon mosterd
  • 1 1/2 tsp honing
  • 2 tsp verse gesneden oregano
  • 1/4 tsp zout
  • 1/4 tsp vers gemalen zwarte peper
  • 5 tbsp olijf olie

Instructies
Doe alle ingredienten in de blender en mix tot je een glade dressing heb.

Ingredients Cashew Pate

  • 1/2 cup cashewnotenmeel (deze maak ik in de Tribest blender, deze maalt heel fijn!)
  • 1 stengel bleekselderij
  • 1 tsp apple azijn
  • 1/2 tsp knoflook (door de knoflookpers)
  • 1 tbsp miso

Instructies:
Doe alle ingredienten in de blender en mix tot je een mooie pate heb.

Ingredients Mayonaise van pinda’s

  • 3/4 cup pinda’s
  • 3/4 cup water
  • 1 teen knoflook (door de knoflookpers)
  • 1 tsp zout
  • 3 tbsp citroensap
  • 3 tbsp agave nectar, of 3-5 dadels
  • snufje cayenne
  • 1 1/4 cups oil (Ik gebruik half olijfolie en half lijnzaadolie)

Instructie:
Doe alle ingredienten behalve de olie goed door elkaar heen mizen en doe dan heel voorzichtig de olie erbij zodat het de mayo dikker wordt.

Tip

Je kan deze dressings gebruiken over een salade, tussen een sandwich, als dressing van een wrap maar ik vind hem vooral heerlijk als dipsaus voor wortel, komkommer, bleekselderij en cherietomaatjes! Ideaal ook om mee te nemen je doet alles behalve het water in een klein meeneembakje en voegt alleen wat water toe. Ik neem hem altijd mee in het vliegtuig samen met een zak gesneden groente als hierboven, mijn snack tijdens de lange vluchten. Meeste mensen kijken me jaloers aan….

Tip Tribest Blender

Ik gebruik tegenwoordig de TriBest Persoonlijke reisblender. Heb heel lang gewacht met de aanschaf en gebruik hem nu niet alleen voor als ik naar het buitenland op vakantie ga (in Nederland sjouw ik gewoon mijn VitaMix of Blentec mee…lol) maar voor alle dressings en het malen van lijnzaad, zaden en noten tot meel. Hij staat op de greep in de keuken, niet verwacht dat ik hem zo vaak zou pakken. Ideaal voor dressings, dan hoef je niet veel tegelijk te maken en is het wel super goed gemengd.