Welkom bij RawMagik

Uiencrackers

Ingredienten

  • 3-4 grote zoete uien
  • 1 ½ cups lijnzaad (bruin of blond)
  • 1 ½ cups zonnebloempitten
  • ¼ cup soya tamari
  • ½ cup lijnzaadolie of olijfolie

Voor een rijker smaak en om de scherpe kanten van de uiensmaak af te halen voeg 3 dadels toe. Voeg dit toe aan de ingredienten voor de blender. Ik doe dit eigenlijk altijd en het maakt de creakers niet zoet van smaak.

Instructie

Maal de lijnzaad in poeder in de Tribest blender of een koffiemolen. Doe alle poeder in een grote schaal, maal ook de zonnebloempitten en voeg die toe aan het lijnzaadpoeder. Maak de zoete uien schoon en doe die in de koekmachine en maal fijn tot kleine stukjes of tot moes, naar eigen voorkeur. Doe de olie, soyasaus en de dadels in de blender en mix goed. Voeg zowel de uien als het smaak mengsel toe aan de poeder en mix goed door elkaar. Schep een paar grote lepels op de scheet van de dehydrator en maak het mooi plat. Hoe plater hoe krokanter. Hoe dikker hoe makkelijker als creacker te gebruiken met iets erop. Of doe beide. Het is gewoon proberen en kijken wat je het lekkerste vind.

Start de dehydrator op 140 F. Na 2-4 uur, wanneer het warm begint te worden laat je de temperatuur dalen naar,110-115 F, voor nog 24 uur. Zodra ze goed beginnen te drogen draai ze dan over op een andere tray zodat ook de onderkant goed kan drogen.

Tip

Vul een dikkere creacker met een advocado, sla, tomaat etc en je hebt een sandwich. De dunnen eet ik zo als snack uit de zak. Goed drogen en je kan het een lange tijd bewaren! Ik maak altijd genoeg om de hele dehydrator te vullen, het hele huis stinkt namelijk naar ui en dan maakt het niet uit of ik 2 trays of 9 trays in de dehydrator heb staan. Ik vul hem zelfs wel eens twee keer achter elkaar, zodra de creackers klaar zijn maak ik gelijk nog een set.