Welkom bij RawMagik

Mijn eerste 1/8 triatlon 2011

Mijn eerste 1/8 Triathlon 2011

25 juli 2011:
Wat een bijzondere reis heb ik meegemaakt het afgelopen jaar. Afgelopen zaterdag kwam mijn droom uit. Het was een grote uitdaging voor me toen ik met rawfood begon om uberhaubt weer gezond te kunnen worden en te functioneren. Ik heb mijn leven wederom compleet omgegooid zoals zo vaak hiervoor. Nu naar: alleen rawfood en heel veel sporten. Ik hou van sporten en voel alles in mijn lichaam dus zodra ik voelde dat het beter ging heb ik mezelf dit doel gesteld. Mijn doel was om de 1/8ste traithlon te volbrengen hier op het eiland met een grote glimlach op me gezicht!

Ik kan je vertellen wat een reis was het maar het gevoel dat ik had toen ik over de finish kwam was het beste gevoel ooit. Het is een om een plan te hebben, twee om te trainen, drie om te starten maar om te finishen…. wauw! 500 meter gezwommen, 20 km gefiets en 5 km gelopen in de totale tijd van 1.28.37.

Tijdens dit avontuur moest ik uit vogelen wat mijn lichaam nodig had om te herstellen, om te trainen, geen gewichtsverlies en sterk worden en blijven. Ik kan hardlopen op een appel ’s ochtends, kan zwemmen op een banaan en kan op de fiets springen na een fruitsmoothie. Wat voor mij het beste werkte is direct na het sporten eten zo snel mogelijk. Ik creerde drie mogelijkheden die ik koos op basis van mijn training, basis of volle bak. Ik had de keus voor een fruit smoothie, mijn chocolade smoothie (vol met protein poeder, cocosolie hempzaden en noten(of te wel vetten en eiwitten) of een groene smoothie. na een zware training ging ik altijd voor de chocolade smoothie anders voelde ik me na een paar uur uitgeput en me suikerspiegel te ver omlaag. Voor een gewone training koos ik net waar ik zin in had: fruit of groen. Ik hou van groen maar na twee uur moet ik dan echt weer wat eten omdat ik anders weer problemen krijg met de suikerspiegel. Veel doe ik op gevoel, voelen waar me lichaam zin in heeft, soms een hele week groen, soms tien dagen niet.

(update 2012: om me suikerspiegel te controleren heb ik nu de Vega Sport PreWorkout gevonden. Deze gebruik ik voor en tijdens het sporten en me suiker dips zijn helemaal verdwenen! Na het sporten vaak de Vega Sports Revovery erachter aan en dat werkt super! Geen last meer van zwart voor de ogen en flauwvallen. Update 2013: na het sporten gaat er nu standaard ook proteine in van SunWarrior of Vega Sport, om te zorgen dat de spieren goed blijven.)

Ander voedsel wat me erdoor heeft geholpen zijn de noten en dan specifiek de paranoten, deze zijn geweldig! En voor de stevige trek ging ik altijd voor de banaan lijnzaad creackers met pindakaas (soms met een verse banaan in plakjes er bovenop.) En natuurlijk ook de pecannoten met caramel en chocolade, de turtles die me altijd op de been kregen als ik te diep was gegaan. Altijd op voorraad in de koelkast als noodvoer.

De avond voor de traithlon ging ik voor een muslie van boekweit met een fruitsmoothie. Een goede keus, de volgende ochtend een appeltje, de start was om 13.20 dus om 12 uur nog een banaan en een paar flinke slokken van de chocolade superfood smoothie. Na de finish heb ik direct een grote chocoladesmoothie gedronken en veel gedroogd homemade fruit als appel, peer en ananas gegeten. Voor de suiker dip. Het werkte prima.

Een Rawfood eetpatroon en jezelf uitdagen met sporten van ongeveer een uur per dag of meer vraagt om aanpassingen in je eetpatroon. Wat ik ook doe is dat ik eet wanneer ik daar zin in heb, soms is dat 6 keer per dag soms 8 en soms 4 keer, ik eet alleen wanneer mijn lichaam daar om vraagt. Mijn advies voor jou…. ga ervoor en luister naar je lichaam en wees niet bang om te veel noten, cocosolie of ander vet te eten. Je lichaam heeft de vetten en eiwitten uit proteine poeder nodig sterker nog je verbrand je calorien sneller.

Mijn droom kwam uit en ik heb van ieder moment genoten, ik had een grote grijns op mijn gezicht de hele dag. We hadden regen en veel wind maar wat heb ik een lol gehad. Tijdens de prijsuitreiking ontving ik van de organisatie nog een trofee van de meest spraakmakende sporter van alle triathleten, ik voelde me zeer vereerd en betekende veel voor me. Ik weet waar ik vandaan ben gekomen en twee jaar geleden was ik er klaar voor om de aarde en me kinderen te verlaten. Dus dit was eigenlijk te gek voor woorden. Wie had ooit kunnen geloven en dromen dat ik een 1/8ste triathlon zou kunnen volbrengen… juist niemand. Maar ik heb het wel gedaan!

Rawfood heeft mijn leven verandert en ik kan nu doen wat ik wil doen, als ik goed op mezelf pas en goed voor mezelf zorg dan kunnen mijn dromen uitkomen. Ik ben klaar voor meer sporten, meer uitdagingen en ga al mijn dromen achterna…. Een jaar geleden zei ik superwoman krijgt een superbody! Nu zeg ik superwoman heeft een superbody!

If you set a goal, you get a goal! Maak je dromen waar, ik heb er een afgevink van mijn lijstje… Sanne

2012: Inmiddels heb ik nog een paar dingen afgevinkt van mijn lijstje: zwemmen van Texel naar Vlieland & van Den Helder naar Texel, beide in 2012. Helaas zat de 1/8 ste traithlon in 2012 er niet in, een winter met 7 longontstekingen en 2 keer gescheurde enkelbanden maakte dat het niet verstandig was. Met pijn in t hart aan de zijlijn gestaan. Wie weet volgend jaar weer. Geen verwachtingen, wel dromen….