Ananas Muslie
Ingredienten
- 3/4 cup cashewnoten (geweekt)
- 1/2 cup macadamianoten (niet geweekt)
- 1 cup gemalen kokos
- 1/4 cup honing
- verse ananas (ongeveer een kwart van een hele ananas)
- citroensap en citroenrasp van de schil
- zout
- 1 tbsp kokosolie
Instructie
Stop alles in de keukenmachine en mix totdat je een mooi mengel hebt. Ik zelf hou ervan als er nog steeds stukjes in zitten en dat je de cashewnoten en de ananas herkend. Doe daarna alles op een sheet van de dehydrator. Het is genoeg voor twee of drie sheets, ik laat er dan meestal de ruimte van een sheet tussen. Begin op 145D en zet hem na drie uur lagen na 105D en droog todat hij helemaal droog is en knapperig. Ik denk dat het ongeveer 18 uur duurt, maar dat hangt af van de hoeveelheid ananas en hoe sappig die is. Als je het wat langer wilt bewaren zorg dan dat hij goed droog is!
Tip:
Het is heerlijk als je kokosvlokken toevoeg maar doe dat pas na het mixen zodat ze groot blijven!