Welkom bij RawMagik

Appel Muslie

Ingredienten

  •  5 cups boekweit (geweekt en gespruit)
  • 1 1/2 cup gemalen amandelen
  • 2 cup zonnebloempitten
  • 1 cup lijnzaad (gemalen in de tribest blender)
  • 2 cups gemalen kokos
  • 1/2 tbsp kaneel
  • 1/4 tbsp vanille poeder
  • 1/2 tsp merlin elixer
  • 1/2 cup rozijnen plus 3/4 cup rozijnen
  • 1 cup water
  • appels
  • snufje zout

Instructie

Doe de boekweit, 1/2 cup rozijnen, 1 cup gemalen kokos en appelstukjes in een pan. Doe alle andere de ingredienten in de keukenmachine met de S Blade en mix goed. Niet te lang want dan heb je geen mooie substantie meer en wordt het een papje. Doe de mix door de boekweit en meng het goed door elkaar heen. Spreid het uit op de dehydrator sheets en droog, start op 145 D voor 3 uur en zet hem dan lager na 105 D. Meestal kun je er dan al kleine stukken op de sheet van maken en wat uit elkaar spreiden. Droog todat het helemaal goed droog is en knapperig. En als je het van binnen nog een beetje zacht wil dan is het met drie uur waarschijnlijk al perfect. Als je ze wilt bewaren dan moet je het helemaal drogen. Heerlijk als snackt, door een vruchtensmoothie of met een beetje notenmelk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.