Hemelse Muslie
Ingredienten
- 1 1/2 cup boekweit (geweekt en gespruit)
- 1/2 cup gemalen kokos
- 1/2 cup kokosvlokken
- 1 cup zonnebloempitten (geweekt)
- 1/2 cup hoing of zoetmiddel dat jij gebruikt
- 1 cup dadels
- 1/2 cup rozijnen
- 1/2 cup lijnzaad (geweekt)
- 1/4 tbsp vanille poeder
- 3 1/2 tbsp cacao poeder (of carobe)
- 1 tbsp maca (optioneel)
- 1 tbsp mesquite (optioneel)
Instructie
Doe al de ingredieneten inde keukemachine met de S Blade en mix goed. Niet te lang want dan heb je geen mooie substantie meer en wordt het een papje. Spreid het uit op de dehydrator sheets en droog, start op 145 D voor 3 uur en zet hem dan lager na 105 D. Meestal kun je er dan al kleine stukken op de sheet van maken en wat uit elkaar spreiden. Droog todat het helemaal goed droog is en knapperig. En als je het van binnen nog een beetje zacht wil dan is het met drie uur waarschijnlijk al perfect. Als je ze wilt bewaren dan moet je het helemaal drogen. Heerlijk als snackt, door een vruchtensmoothie of met een beetje notenmelk.