Yoghurt
Ingrediënten
- Vlees van 3/4 jonge kokosnoten en 1/2 cup vers kokoswater
- (of optioneel een blikje Kokosmelk Dr Goerg, niet rauw maar wel biologisch en super)
- 3 tsp honing
- 1/2 tsp Probiotic Bio-culture master blend
- klein beetje citroensap
- snufje zout (optioneel)
Instructie
Doe alle ingredienten (behalve de Bio Culter Master Blend) in de blender en maal fijn. Voeg dan de Master Blend toe en maal even snel door elkaar heen, niet over mixen. Ze het dan weg op kamertemperatuur in een glazen pot met een losse deksel erop. Na 12-24 uur wordt het lobbig en dikker, de variant met kokosmelk word minder dik is mijn ervaring. Hoe langer je hem laat staan hoe zuurder het wordt. Zodra de smaak goed is plaats je hem in de koelkast. Lekker met bijvoorbeeld appel kaneel muslie of vers fruit.
Tip
Eindelijk yoghurt, ik heb de smaak gemist en ben super blij! Jonge kokosnoten zijn slecht te krijgen andere optie is dan de kokosmelk van Dr Goerg. Andere tip is om van de kokosyoghurt heerlijk ijs te maken.