Boerenkool Chips
Ingredienten
- 2 zakken boerenkool ongeveer…
- 1/2 cup zonnebloempitten
- 3 tsp tamari (Ik gebruik braggs liquid amino’s…zonder gluten)
- 1/4 cup citroensap
- 3/4 cup lijnzaadolie of olijf olie
- 3/4 cup water
- 1 teen knoflook
- 1/4 tsp cayennepeper (optioneel)
- 2 tbsp tahine
- 2 tbsp paprikapoeder
Instructie
Maak de boerenkool schoon. Als je een grote struik heb hou de bladeren dan lekker groot, als je het in een zak koopt dan heb je wat kleiner chips! Maak van de overige ingredienten in de blender een mooie saus. Deze giet je over de boerenkool heen in een grote pan en je kneed de saus er doorheen. Je hoort de boerenkool knisperen en dan ben je goed bezig. Ik gebruik van de 9 trays van de dehydrator altijd de helft. En laat er een uit zodat er meer ruimte tussen de bladen zit. Dehydrate op 115 D voor ongeveer 24 uur. Afhankelijk van hoe groot je boerenkool is.
Tip
Dit is een heerluke vervanging voor de zoute snacks en lekkere trek. Maar ik kan ook gewoon een schaaltje opeten als avondeten…