Welkom bij RawMagik
Gedroogde Ananas

Ananas Chips

Ingredienten

  • 3 grote ananassen

Instructie

Snij de ananassen dun en laat het middenstuk erin zitten, hierin zit het stofje bromide en dat vind je bijna niet in ander voedsel. Leg de schijven ananas op de sheets als ze erg nat zijn. Zijn ze droog dan kun je ze er ook zonder sheet op leggen. Begin op 145 D en ga naar 3 uur over op 105 D. Als ze al redelijk gedroogd zijn kun je ze gelijk al keren. En als je lui bent dan doe je dat gewoon niet… Ze smaken hetzelfde als ze klaar zijn. Na ongeveer 12 ur zijn ze helemaal klaar. Je kuntt ze eten als ze nog een beetje warm zijn. Je kunt ze super lang bewaren en zijn eenvoudig mee te nemen voor onderweg. Of doe ze door je homemade muslie.

Tip

De zoetheid van de ananas bepaald hoe ze eruit komen. Heb je een hele rijpe ananas dan blijven ze een beetje zacht en buigzam. Heb je een minder rijpe ananas en dus minder suikers dan worden het hele krokante chips. Ligt er ook aan hoe dun je ze snijd. Ik gebruik hiervoor een borner rasp, ooit gekocht op de markt en nu me beste vriend voor alle chips.