Peer Chips
Ingredienten
- Peren
Instructie
Snij de peren in dunne plakken, ik rasp eerst het lange stuk tot aan het klokhuis en haal dan met een appelboor het klokhuis eruit. Leg de peer op de sheets als hij nat is en anders zo op de tray. .Begin op 145 D en ga naar 3 uur over op 105 D. Als ze al redelijk gedroogd zijn kun je ze gelijk al keren. En als je lui bent dan doe je dat gewoon niet… Ze smaken hetzelfde als ze klaar zijn. Na ongeveer 12 ur zijn ze helemaal klaar. Je kunt ze eten als ze nog een beetje warm zijn. Je kunt ze super lang bewaren en zijn eenvoudig mee te nemen voor onderweg. Of doe ze door je homemade muslie.
Tip
Ook hier bepaald de zoetheid van de peer hoe ze eruit komen is het een hele rijpe peer dan blijven ze buigbaar en wat zachter heb je een minder rijpe peer dan krijg je de krokante chips. Zowel met als zonder schil en je huis ruikt geweldig als je ze in de dehydrator hebt! Ik gebruik hiervoor een borner rasp, zie ook ananas chips.