Welkom bij RawMagik

Speculaas / Pepernoten

Ingredienten

  • 3 cups amandelmeel (lees bij tip hoe je dat zelf maakt)
  • 5 dadels
  • 3 tsp speculaaskruiden
  • snufje zout
  • beetje water

Ingredienten marsepein

  • 1 1/2 cup amandelmeel
  • 1/2 tsp citroensap
  • 1 1/2 tbsp honing
  • snufje zout
  • beetje water

Instructie

Voor de buitenlaag, stop alle ingredienten in de keukenmachine en mix goed samen voeg water toe totdat het een deegachtige bal vormt. Niet te veel water toevoegen maar geduld. Maak van de halve deegbal een bodem. De andere helft gebruik je straks voor de bovenkant.

Vulling, doe alle ingredienten in de keukemachine en voeg water toe totdat je een kleverige massa hebt maar niet te nat! Is het toch te nat voeg dan nog wat amandelmeel toe. Maak hiervan een platte laag net zo groot als de bodem, Doe daarna de koekjeslaag eroverheen en maak het af met wat hele amandelen. De Marsepeinvulling is het lekkerste als je hem een dag of twee laat staan. Of maak de marsepein/spijs vulling eerder. Ik maak hem zo vaak in een keer en laat hem dan rustig in de koelkast staan.

rawfood pepernotenPepernoten

Met het restant van de speculaasmeel kun je heel eenvoudig pepernoten maken. Rol er kleine balletjes van en leg die op een sheet van de dehydrator, laat ze goed door en door drogen zodat ze knapperig worden. Voor de mega luxe variant: geef ze daarna een chocolade laagje: witte chocolade of bruine chocolade.

Tip 

Erg lekker met een kop warme chocolademelk! Als je geen amandelmeel heb gebruik dan hele amandelen als je geweekte noten gebruikt gebruik dan geen extra water. Je kan ook zelf eenvoudig amandelmeel maken door de amandelen eerst apart in de keukenmachine tot meel te malen. Of gebruik een persoonlijke kleine blender en maal het heel simpel tot heel fijn meel. Maar dan moet je natuurlijk wel een reisblender hebben. Ik heb lang gewacht maar nu gebruik ik hem vaak. Voor dressings en dit soort dingen.